Kontakt oss

Bruk skjemaet til høyre for å kontakte oss.

Webmaster og redaktør - Michael Stensen Sollien / +47 482 43 044

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Årets Arcon-program

Blogg

Norsk forum for rollespill

Årets Arcon-program

Michael Stensen Sollien

Spillfestivalen Arcon arrangeres for 29. gang på Sogn videregående skole, i tidsrommetfredag 21. - mandag 24. juni 2013. Årets tema er Game of Thrones, og det merkes når man leser over programmet. Det arrangeres mange rollespill i år, og det er en god bredde i utvalget. Sjekk tispunkt for de ulike puljene her.

A Song of Ice and Fire - En god plan

Krigen mellom de fem konger raser over Westeros. Alle tapre og kampdyktige menn har dratt i krigen sammen med Rob Stark av Winterfell. Det er mulighetenes tid for Hus Flint. Lord Flint har arrangert for at hans eldste datter skal dra til Hus Karstark, og forføre den 13 år gamle gutten, som muligens blir arving, hvis krigen går dårlig. Planen er lagt, følget er på vei, ingenting kan gå galt. Det er en god plan.

Burning Wheel: Game of Thrones - Turneringen

Game of Thrones i Burning Wheel systemet. Ravnene har flydd ut med ord om ridderturnering og spillerne samles for å delta. Men ridderturneringen er ikke det eneste spillet på gang.

Deadlands - Winter is Coming

Spaghetti Western-with meat! Deadlands goes Canadian, med et nikk til Song of Ice and Fire for tematikk. Videre beskrivelse kommer.

Fabula - Fabula-medley

Dette er den villeste måten å spille rollespill på du kan tenke deg. 20-50 spiller ei et rom, ett bord, fem spiller om gangen, men spillederen har en bunke ferdige roller klare, så straks ei rolle dør vil en ny spiller steppe inn, med ei ny rolle, og spille videre i samme kokende scenario om tyver og tiggere i den stinkende havnebyen Imdoras! Dette blir rollespill med heiing, jubel, skrik og ville latterbrøl!

Dette er den villeste måten å spille rollespill på du kan tenke deg. 20-50 spiller ei et rom, ett bord, fem spiller om gangen, men spillederen har en bunke ferdige roller klare, så straks ei rolle dør vil en ny spiller steppe inn, med ei ny rolle, og spille videre i samme kokende scenario om tyver og tiggere i den stinkende havnebyen Imdoras! Dette blir rollespill med heiing, jubel, skrik og ville latterbrøl!

Fabula - Angrip!

Den gamle fyrsten av Gressan har sendt dere; noen riddere og ei heks, ut for å finne en røverbande; "Drep dem!" Her får du ikke mange øyeblikkene til å tenke. Vi kjører med ferdige roller, knallhard action fra start til slutt! Om rolla di dør, er du ute av spillet! Vinn eller forsvinn!

Fabula - Vinteren kommer

Rollene er vanlige mennesker i bygda Veir, helt øst i det fagre Kavallen. En tidlig vinter er i anmarsj, og noe spesielt er på gang; tegnene tyder på at det kan bli en fimbulvinter. Ingen levende sjeler i bygda har opplevd det, men bygdas gamle tegntyder kan fortelle at hans oldemor overlevde en fimbulvinter. Hun fortalte at den var lenger enn et år, og at alle unge og svake døde den vinteren. "Vi ble harde som is i hjertene den vinteren", fortalte hun ham. Tegntyderen forteller at det er snøtrollene som bringer fimbulvinteren til landet...

Hva kan vanlige mennesker gjøre for å sikre overlevelse gjennom en vinter som varer lengre enn et år? Hva kan de gjøre for å forsvare seg mot digre snøtroll? Hvem kan hjelpe? Hvem vil stå frem som helt, og hvem vil bukke under, i kamp mot kulde, sult og snøtroll?

Dette blir en spilling med mye snø, slit og spenning, og kamp for livet!

Fiasco - Norgesfiasco

Bønna og Rogern ække som alle andre. De er narkiser i 20-åra som har kjent hverandre siden barndommen. Sammen deler de lykkenåla. Moder'n til Bønna, Ruth, er sosialkurator på NAV og hun og sønnen trenger å komme seg vekk for at Bønna skal komme på klinikk i Køben. Ruth har et forhold med sjefen Preben og de har seg på kontoret etter stengetid. Preben skylder penger til Nguyen og Preben prøver å få han til å ta den stærte BMWen til Bogdan. Nguyen og Rogern er rompiser og ønsker hevn mot narkokongen Bogdan som knakk kjeven på Nguyen.

Forvirra? Ikke etter neste episoda av "Forviklingar". Dette er en av flere mulige scenarier i årets Norgesfiasco

GURPS: Red Dwarf - Tilbake til virkeligheten

Denne gangen får spillerne mulighet til å spille rollene fra serien: Rimmer, Lister, Cat og Kryten! Handlingen er en løst basert oppfølger til episoden "Back to Reality", og kunnskap om serien og episoden er derfor en fordel (men ikke et krav). Enkelte roller krever erfarne rollespillere.

Mage the Awakening - The Prison of Lemuria

Året er 1930, og man spiller en gjeng med okkulte action-"arkeologer" fra amerika, som kaller seg "The Archaeomancers". Vanligvis utforsker de gamle R'Lyeh-aktige ruiner eller oversetter atlantiske steintavler mens tempel-voktende monstre prøver å spise dem.....så når de plutselig risikerer å bli drept av håndtverkere og kjøpmenn i Shanghai på grunn av en misforståelse kan de bare ikke akseptere situasjonen.

Dette er "Indiana Jones" & "Tomb Raider" kombinert med "Harry Potter" & "Dresden Files". Jazz, jungel-tempel, pulp-action, katakomber fulle av dødelige feller, og tryllestav-kamp i bermuda-trianglet.

Historien er andre del i en føljetong på 5 fortellinger om den samme gruppen eventyrere, hvor planen (fremdeles) er å arrangere en episode per Arcon. Hver av disse historiene er helt selvstendige og krever ingen forkunnskap eller tidligere deltagelse, men for de som har interesse blir det med andre ord mulig å få meg seg et nytt "kapittel" i sjamme sjanger og de samme karakterene neste år, og forhåpentligvis fram til alle 5 kapitlene er over.

Morgenfri - Kongstanken

De Ni Riker - en verden der blod og tradisjon har styrt kongeslektene i århundrer. Kong Ghanwyn av riket Braeghon har kalt dere sammen i all hemmelighet. Hva ønsker han med en slik gruppe ekstraordinære individer? Morgenfri er et hjemmelaget fantasyspill. Du trenger en hurv med sekserterninger. Det blir bare kjørt en gruppe.

Mouse Guard - Epidemi i Museterritoriene

En epidemi herjer i Museterritoriene! Som den siste friske patruljen må dere få tak i medisiner for å redde alle. Det blir en farlig reise hvor modige mus må komme forbi alle hindre naturen, ville dyr og andre mus putter i deres vei.

Rollespill basert på tegneserien Mouse Guard. Reglene er lignende de som brukes i Burning Wheel, men mye enklere og kjappere. Passer for alle rollespillere. Reglene blir forklart.

Enkelt å spillede. Hvis man har ledet spill før så kan man raskt lede Mouse Guard med en kort regelinnføring. Ett ark med forklaring kan sendes ved forespørsel. Kan også låne ut en bok under spillingen.

Nobilis - En familieaffære

Familien ikke er hva den engang var: Fader Tid og Moder Jord har hatt problemer med ekteskapet en stund, og en skilsmisse spøker i bakgrunnen. Det hele startet når deres sønn, Mannen Med Ljåen, hadde et lite uhell på jobben og...vel...døde. Lærlingen hans har tatt over stillingen, men har så langt vist seg å være alt for uerfaren for ansvaret. I mellomtiden er ingen av dem serlig glade over at ''onkel'' Julenissen har blitt en sellout som har tjent grovt på kommersialiseringen av jula. Til sist er det yngste medlem av familien, Amor, som ikke bare er på flukt fra loven, men også er heftig upopulær helt siden hans ablegøyer sørget for at det ble ulovlig for gudene å elske noen.

Når Lucifer Morgenstjerne, fallen engel og helvetes hersker, plutselig en dag inviterer gud og hvermann (bokstavelig talt) til et storball han skal arrangere, er det naturligvis duket for den viktigste og mest sladder-dekkede festen dette årtusenet. Spillernes gude-familie har også fått en invitasjon, og ingen har lyst til å fortelle djevelen selv at de ikke har lyst til å komme på festen hans.

Så man får bare prøve sitt beste for å virke som en sunn og vellykket familie....og håpe at ingen av de andre lager mer problemer enn resten kan bortforklare.

"Nobilis" er et terningløst rollespill med ganske enkle regler, der man spiller personifiseringen av et konsept, og har blitt beskrevet av anmeldere som "Sandman møter Hellraiser på absint, med blomster". Modulen bruker 3rd edition-reglene som kom ut i fjor, men absolutt ingen kjennskap til spillet er nødvendig for å delta.

Paranoia - Piracy Kills the Vidstar

Datamaskinen er din venn. Alpha Complex er et paradis på jord, hvor alle dine behov blir tatt vare på. Det finnes ingen kommunist mutant forrædere, ihvertfall ikke deg, eller noen av dine "venner". Men hvis det skulle være det, pass på å avslør dem før de avslører deg…

Ta litt 1984 og Catch 22, og krydre med en masse mørk humor, så har du verdens beste rollespill; Paranoia. Datamaskinen sier så, du tviler vel ikke på datamaskinen?

Den nye vidstar sensasjonen Justin-O-BLK har tatt Alpha Complex med storm. Ifølge historiene så ble han oppdaget som en vanlig infrarød for hans fantastiske talent, og ble stjerne over nattsyklusen. Det er de som sier han er på vei til å bli større en selv Teela-O-MLY. Det kan da ikke være noen som kunne tenke seg å skade en slike gave fra datamaskinen, og aldeles ingen grunn til at en gruppe troubleshooters skal bli satt på saken?

Pathfinder RPG - Black Fangs Dungeon

Vi spiller Black Fangs Dungeon, introscenariet fra Pathfinder Beginners box. Scenariet kommer med pregenererte karakterer, og egner seg til nybegynnere, så vel som erfarne spillere. Interesserte GMer MÅ ha modulen tilgjengelig selv, den finnes i PDF-form fra Paizo.

Vampire the Masquerade - Ingen morgen i Kautokeino

Mørketiden har kommet til Finnmark. Tormann Hætta den engimatiske NAV-sjefen kan endelig sees på kontoret under åpningstidene. På sommertiden er han ikke tilstedet da han lider av kronisk utmattelsessyndrom og migrene. Skippagurra camping er kjøpt opp av en like mystisk medisinoligark fra Russland og flere asylsøkere har forsvunnet fra det lokale mottaket. En fremmed fra Hadeland har ankommet byen og truer de lokale heltenes herredømme over bysenteret og den døgnåpne statoilstasjonen. Alt ligger til rette for en lang og mørk vinter...

Virkelighetsforvalterne

Byråkratene i Direktoratet for virkelighetsforvaltning har alltid noe å ta tak i. Spillet er inspirert av Trolljegeren, "De fire store" og NAV. Vær med å forvalt norges virkelighet i rett retning. Spillet er selvlaget og spilltestes på Arcon.

OBS! Samme scenario kjøres to ganger i løpet av helgen.

Warhammer Fantasy RPG 2nd Edition - Rød snø

Prince Milos Petrovic request the honour of your presence at the wedding of his daughter Ljubica to Count Stephen Tomaševic on the first of Ulriczeit at two o clock

Castel Vidovdan

Generasjoner med fiendskap og blodhevn skal skal ende og slektene Tomaševic og Petrovic forenes i vennskap gjennom bryllupet mellom Stephen og Ljubica.

Dere, våre helter, er invitert og skal man tro invitasjonen og ryktene kommer hertug Milos Petrovic ikke til å spare på noe i sin datters bryllup. Det blir gjøgler og trubadurer, god mat og drikke og et fyrverkeri man aldri har sett maken til i hertugdømmene.