Kontakt oss

Bruk skjemaet til høyre for å kontakte oss.

Webmaster og redaktør - Michael Stensen Sollien / +47 482 43 044

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Trailer: Drakar och Demoner Tronländaren

Blogg

Norsk forum for rollespill

Trailer: Drakar och Demoner Tronländaren

Michael Stensen Sollien

Det svenske spillet Drakar och demoner begynte sin historie tidlig på åttitallet, og ble veldig populært hos våre gode naboer. Så populært ble det at vi fikk en norsk oversettelse. Nå har kanskje Drakar och demoner forsvunnet fra butikkhyllene, men det er liv der fortsatt. Selskapet bak spillet vært så djerve at de har begynt å lage en kortfilm satt til rollespillets verden, Trudvang. Her er et utdrag fra hjemmesiden til filmen:

Vi följer fyra lycksökare på jakt efter gamla rikedomar och ett magiskt svärd som kan återbringa stabiliteten i hemlandet, då deras jarl hotas av upprorsmakare. Gruppen vandrar genom vidsträckta och farliga landskap, med berg och skog som täcker uråldriga hemligheter bäst förglömda. Under resans gång får vi reda på karaktärernas relationer, vänskap och misstankar. Deras lojaliteter sätts på prov, tills de möter sin svåraste fiende någonsin.

Vår målsättning är att skapa en film som kan tillfredställa en publik som redan gillar rollspel och fantasy, men likaväl tilltala en publik som inte är insatt i genren. Vi vill göra en dialogdriven historia satt i en mörk och hotfull värld. Kärnan i storyn kommer att kretsa kring relationerna karaktärerna emellan, och de vanliga mänskliga beteenden och känslor som uppstår, för att göra det lätt att relatera till rollerna som om de vore verkliga. Vi vill blåsa liv till vår värld genom att fokusera på detaljerna kring personerna som lever där. En värld med väldigt lite hopp som är hänsynslös och hård, där bara de starka och de lömska klarar sig genom de svåra tider som råder.

Er dette en fin måte å få dagens ungdom interessert i rollespill på? Kunne vi gjort noe lignende i Norge? Gi lyd i forumet, kommentarfeltet her eller på Facebook.

Lenke til Riotminds og filmprosjektet.