Kontakt oss

Bruk skjemaet til høyre for å kontakte oss.

Webmaster og redaktør - Michael Stensen Sollien / +47 482 43 044

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Blogg

Norsk forum for rollespill

Filtering by Category: Artikkel

Å spille en foresatt i rollespill

Trond Ivar Hansen

Det kanskje sterkeste båndet mennesker føler er det som eksisterer mellom foresatte og barn. Veldig mye av verdens litteratur og film omhandler dette båndet og bruker relasjonen som hovedstreng i dramaoppbygging. I rollespill hører det imidlertid til sjeldenheten at spillere lager karakterer som har en slik relasjon. Enda sjeldnere forekommer det at karakterer har ansvar for barn som ikke spilles av andre spillere. Trond Ivar Hansen har noen tanker om det å spille foresatte i rollespill.

Read More

En slepphendt guide til OSR

Michael Sollien

Etter at reglene til D&D ble gjort tilgjengelig for almenheten oppstod en aldri så liten revolusjon i hjemmesnekra retro-kloner. Dette var før Wizards of the Coast gjorde noen av de gamle utgavene av D&D tilgjengelig igjen, så savnet etter den nostalgiske og originale regelsettet var stor. En del av disse hjemmesnekrede spillene vokste seg store og er i dag konkurrenter til originalspillet. Denne bølgen med spill blir omtalt som The Old School Renaissance. Jeg har kikket på en god del av disse, slik at du kan velge hva som passer best for deg.

Read More

Spill for kvelden

Michael Sollien

De fleste rollespill er ment som kampanjespill, altså at man spiller det samme spillet nokså regelmessig over tid. Det gir jo mer valuta for pengene, men noen ganger ønsker man bare tromme sammen en liten gjeng, sprette noen pils (eller brus for de under 18) og spille et spill uten å gjøre det til en ukentlig greie. Her kommer et lite utvalg med "enkveldere".

Read More

Rollespill på YouTube

Michael Sollien

Rollespill på YouTube er et relativt nytt fenomen, og i løpet av de siste årene har det eksplodert med rollespill-relatert innhold på den populære nettsiden. Her er et utvalg av de mest profesjonelle kanalene der de spiller rollespill på YouTube.

Read More

Hexcon 2013

Rollespill.info

Den 15. til 17.november gikk spillfestivalen Hexcon av stabelen i Trondheim. Ifølge Hexcon-komiteen var 136 personer innom festivalen for å arrangere spill, spille eller bare se på. Marius Enge Bøe har skrevet om arrangementet.

Read More

Rollespill som kunst

Tomas H.V. Mørkrid

Rollespill er samlenavnet på de spillmetoder som brukes for å skape interaktive "fortellinger" mellom to eller flere deltagere, med deres roller i fokus. Samspillet tjener til å skape et øyeblikkets drama utfra deltagernes handlinger i fiksjonen.

Read More

Kampsystemet

Tomas H.V. Mørkrid

"Kamp-systemet" er fjernere fra realisme enn de fleste andre kampsystemer, om man kun vurderer det utfra det spilltekniske, men enkelheten i dette systemet gir større mulighet for interessante scener i rollespillet. Tatt i betraktning at etterspillet i virkeligheten ofte er mer interessant enn selve kampen, og gir større muligheter for dialog, er dette et system som burde fungere svært bra i verbale rollespill.

Read More