mai 22, 2024

Alle spillene fra BÅTSJ 2016

Nytt år betyr ny runde med rollespillkonkurransen Båtsj. Christine Vean holdt nok en gang en rekke konkurranser på Facebook-gruppa vår under navnet Båtsj og i en måneds tid ble det skapt en vell av rollespillressurser og spill. Maja H. Kvendseths Feministeliten (Illustrert av Illustrert av Kine E. H. Kvendseth) gikk av med seieren som beste spill i konkurransen. Du kan laste ned alle spillene nedenfor.


Feministeliten – Maja H. Kvendseth

Norge, 2044. Et tilsynelatende likestilt oljeparadis. Etter det katastrofale amerikanske valget i 2016 og den påfølgende alliansen mellom USA og Russland har Norge og resten av Skandinavia måttet utstå å sitte i klemme mellom to supermakter – men har takket være alliansen med EU og økt oljeboring holdt ut i det lengste. Dessverre er det flere skjær i sjøen: amerikanske flyktninger truer med å forskyve likestillingen i landet, oljen er i ferd med å ta slutt, kongehuset under HKH Haakon Magnus I sitter som patriarkatets siste bastion og samfunnsdebatten er polarisert.

Alt er dog ikke tapt! Til tross for gallionsfigurene som utgjøres av Konge og Statsminister, ligger landets makt i hovedsak hos den legendariske…Feministeliten.


Keramal – Ole Peder Giæver

Keramal er et unikt spill i den forstand at det bare har en spiller, og kommer i form av en audiofil. Sett på deg noen gode hodetelefoner og la deg inspirere av Ole Peder Giævers lille rollespill på teip.


Forn Hundr – Kaare Berg

Det var tre år med krig. Så kom Fimbulvinteren. Solen gikk ned og kom aldri tilbake. Hels hær strømmet ut portene fra dødsriket. Guder sloss og døde. Verden ristet, og vi kjempet, for det er det vi gjør. Men slutten kom aldri.

Så en dag steg solen. Verdande og Urd hadde myrdet sin søster Skuld og satt våre skjebner fri. Hels hær flyktet. Vi slaktet dem for fote. De var for mange.

Det ble fred. Midgard var utbrent og grå. Vi bygde og vi dyrket, og vi overlevde, for det er det vi gjør. For de fleste var det nok. Men for noen satt krigens sår for dypt. I en tid med fred. Hvor går krigsmannen da?


Gudene – Morten Sandø

Dette lille rollespillet er et forsøk på og koke ned til beinet en utrolig komplisert ide. Et rollespill hvor spillerne er guder.

«Det begynte med bevissthet, du var bevist på at du var til, du sanset noe rundt deg, sanset alt kaoset og eksistensens formløse strøm. Du ble bevist på at du ikke ver alene. En annen allmektig bevissthet rørte ved deg. Og du forsto med ett at du var en av mange som ble berørt av denne andre bevisstheten. Alle dere berørte ble skapt for å hjelpe den første og skape ferdig alt. En kryptisk beskjed formet seg i din forståelse. -Definer deg selv, og gjør noe.»


Juleonna – Andreas Hadsel Opsvik

Juleonna er eit spel om dårleg samvit og familieplikter. Klanen din har eit kjempeproblem. Minst to adventslys er tent, og familien har framleis ikkje teke inn hagemøblane ein gong! Og det er i tillegg laurdag, og ingen har orsaking for å vere andre stader! Plutseleg får ein av heimens medlemmer juleonna over seg, og oppviglar alle til å gå inn i julestria for alvor.

Spelet er ein hack basert på Goblin Quest – eit særs underhaldande og lettmanipulert rollespel om inkompetente goblins av Grant Howitt.

Michael Stensen Sollien

Spillskaper, musiker og hype-man for norsk rollespillmiljø. Jeg har altfor lite peiling på internett til å ha ansvar disse greiene her! Ene halvdelen av podcasten Vertshuset. Du finner meg andre steder under @michaelsollien

Vis alle innlegg av Michael Stensen Sollien →

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.