juni 22, 2024

Alle spillene fra R.I.S.K. runde 6

Vi tar et dypdykk i arkivet. Hver uke fremover vil vi legge ut spillene fra R.I.S.K. konkurransen her på rollespill.info. Noen av spillene fra den første og andre årgangen er å finne i R.I.S.K. heftet som du kan laste ned her. R.I.S.K. gikk av stabelen første gang i 2004. Dette er alle spillene fra den sjette utgaven i 2010.


Bædæs

av Sigmund M. Nilssen

Bædæs er satt til et dystopisk fremtidsoslo som bare kalles «byen». Byen og landet drives av «partier» som er en slags blanding mellom store ungdomsgjenger, politiske partier, paramilitære organisasjoner, mafiafamilier og religioner. 


Den røde grevinne

av Øivind Stengrundet

Året er 1928, et sted i det nordlige Frankrike. Et fullpakket tog på tur sørover stanser i en fjelltunnel. I det stummende mørket sitter en umake gruppe mennesker fanget i en kupe, uten lys. Hvem er de? Hvorfor er de der, og hvor skal de hen? 


Det store dypet

av Magnus Jakobsson

I Det store dypet tar dere rollene som de siste overlevende fra ubåten USS Massachusetts og spiller ut hva som møter dem på havets bunn.


Hevn

av Kaare Berg

Dette er et rollespill om Hevn. Et spill om mennesker drevet langt over grensen, om det å gi tilbake med samme mynt, om å la sinne få utløp, om det å ta loven i egne hender.


I min skygge

av Maja H. Kvendseth

”I min skygge” er et spillederløst forteller-/rollespill om sorg, sinne, skjebner, og stygge sannheter. Det er også et spill om selvmord.


Livets mysterier

av Martin Bull Gudmundsen

De aller fleste som har gått på skolen, har vel en yndlingslærer. For meg var det lærer Vinge. Vi hadde ham i engelsk, historie, og i livets mysterier, og det var særlig i det siste faget han utmerket seg.


Openworld Beta

av Rune Valle

Når du først oppretter brukerkonto vil du bli bedt om å oppgi rollenavn, og en beskrivelse av rollen. Du trenger ikke å lage noe passord. I stedet lagrer vi personlig identifiserbar informasjon om hardwaren din.


Placebo Fantastic

av Anja Rebekka Schultze

Kritikere av naturmedisin snakker til stadighet om placebo, at folk blir bra fordi de tror de vil bli bra, dette spillet handler om å dra konseptet med placebo et skritt lenger; hva hvis man kan bruke placebo til å skape magiske effekter?


Sjelefanger

av Christoffer Enger

Et spill om menneskers tilbøyelighet til å kunne selge sin fremtid for tilfredstillelse i nået. Og om hvordan dytte dem til å gjøre nettopp det.


Spille kortene

av Michael Esperum

Spillet handler om å vinne den store (og eneste?) kjærligheten, eller rettere sagt slitet og alle feiltrinnene man må unngå.


Top Model

av Dina Ramse

I Top Model så skal du finne din indre diva. Du kan ta frem fjærboaen, mammas sminke og være primadonna. Det er lov. Her spiller man jenter og gutter som drømmer om å bli Top Models.


Vårtegn

av Even Tømte

Ingen kan dø, det blir ingen voldtekter eller ran, ingen narkotikaskandaler og ingen flykter landet. Det er bare Oslo om våren.


Om R.I.S.K.

R. I. S. K. (Rollespill.nets Intensive Spillskaper-Konkurranse) var en årlig konkurranse på rollespill.net for skapere av rollespill. Konkurransen har vært av stor verdi for det norske spillmiljøet, og har inspirert både kjente og begynnende spillskapere til å produsere mange originale spill. Pådriver for konkurransen var Michael Stensen Sollien, han har også vært arrangør av konkurransen siden første runde i 2004. Reglene har blitt endret noe fra år til år, men en gjengående regel er at deltagerne skal skrive et helt nytt spill på kun en uke. Deltagerne skal ikke ha planlagt eller skrevet noe på spillet før konkurranseuken starter.

Michael Stensen Sollien

Spillskaper, musiker og hype-man for norsk rollespillmiljø. Jeg har altfor lite peiling på internett til å ha ansvar disse greiene her! Ene halvdelen av podcasten Vertshuset. Du finner meg andre steder under @michaelsollien

Vis alle innlegg av Michael Stensen Sollien →

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.