juli 15, 2024

Alle spillene fra R.I.S.K. runde 8

Vi tar et dypdykk i arkivet. Hver uke fremover vil vi legge ut spillene fra R.I.S.K. konkurransen her på rollespill.info. Noen av spillene fra den første og andre årgangen er å finne i R.I.S.K. heftet som du kan laste ned her. R.I.S.K. gikk av stabelen første gang i 2004. Dette er alle spillene fra den åttende utgaven i 2012.


Infeksjon

av Maja Kvendseth

Hvor pesten kom fra og hvordan den oppsto, er fremdeles et mysterium. Studenter fra universitetet har ikke fått lov til å undersøke pesten på grunn av smittefaren. Kirken mener pesten er et resultat av synd, og at dersom folket ber og holder seg syndfrie, kan de holde seg friske. Uansett hva som ligger til grunn, er alle redde for smitten. 


Isødet

av Øivind Stengrundet

Jeg skjønte at noe var galt lenge før det smalt. Kanskje var det en sjette sans, kanskje var det den svake dirringen i kapteinens stemme da han varslet om litt «lett turbulens», kanskje var det følelsen av deja vu som overveldet meg lik ekkoet av en fjern drøm. Jeg rakk aldri å reflektere ferdig, før smellet kom. 


Mamma

av Lase Lundyn

«Selv de Vise gikk til grunne, deres sinn splintret, men dypt nede i jordens indre klarte de å gjemme et siste håp for menneskehetens gjenfødelse. Vit, du som leser, at i eggene her ligger de siste av de Vise; drømmende hyrder som først må gjenfødes selv og finne veien til opplysning før de kan overvinne prøvelsene i grotten.»

Det aller siste mennesket har kommet til lysningen. Og nå, nettopp nå, begynner eggene å klekkes.


Vostok

av Matthijs Holter

Under isen: En innsjø som er 20 millioner år gammel. Homo sapiens har eksistert i en prosent av den tiden. Nå skal vi borre oss ned dit. Ned til overflaten av Innsjø Øst. Vi har ikke møtt De Andre ennå. 


Om R.I.S.K.

R. I. S. K. (Rollespill.nets Intensive Spillskaper-Konkurranse) var en årlig konkurranse på rollespill.net for skapere av rollespill. Konkurransen har vært av stor verdi for det norske spillmiljøet, og har inspirert både kjente og begynnende spillskapere til å produsere mange originale spill. Pådriver for konkurransen var Michael Stensen Sollien, han har også vært arrangør av konkurransen siden første runde i 2004. Reglene har blitt endret noe fra år til år, men en gjengående regel er at deltagerne skal skrive et helt nytt spill på kun en uke. Deltagerne skal ikke ha planlagt eller skrevet noe på spillet før konkurranseuken starter.

Michael Stensen Sollien

Spillskaper, musiker og hype-man for norsk rollespillmiljø. Jeg har altfor lite peiling på internett til å ha ansvar disse greiene her! Ene halvdelen av podcasten Vertshuset. Du finner meg andre steder under @michaelsollien

Vis alle innlegg av Michael Stensen Sollien →

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.