april 13, 2024

Alle spillene fra R.I.S.K. runde 10

Rollespill.info i samarbeid med Outland og spillfestivalen Arcon presenterer bidragene mottatt til R.I.S.K. 2019. Reglene for konkurransen kan du lese her. Om du ønsker å laste ned alle spillene på en gang kan du gjøre det lettere ved å følge denne lenken: Google Drive. Her følger alle spillene vi mottok til konkurransen. Spillene er sortert i rekkefølgen vi har mottatt dem:


Det hemmelige rommet

Skrevet av: Ole Peder Giæver

Et rituale for felles visualisering.

Bruk av ingredienser (Hemmelighet)

Deltakerne maner i fellesskap frem et hemmelig rom.


Skipet

Skrevet av: Christopher de Vries Enger
Takk til Marius Johnsen for tips.
Pris: Tredjeplass beste spill.

Skipet er et rollespill om å være slave ombord på et dansk-norsk slaveskip på 1700-tallet, på den lange reisen fra Afrika til Dansk Vestindia. Spillet forsøker vise frem noen av de mange mørke og triste sider ved denne handelen, men gir også anledning til at rollene kan vinne små seire i kamp mot overmakten. For å spille trenger du 3-6 personer, noe å skrive med, tre 6-sidige terninger, samt kopier av rollearket du finner i dette dokumentet.

Bruk av ingredienser (søke)

Jeg har forsøkt å inkludere «søke» på flere måter. Dels er det gjort ved at hver rolle har sin individuelle søken som hen skal forsøke gjennomføre i løpet av spillingen, dels ved at det også er en tilsvarende felles søken. Videre utgjør et viktig delelement ved spillet at man forsøker søke seg vekk fra skipet gjennom å flykte gjennom minner, eller til og med via å fysisk flykte / gjøre opprør.

Minnefesten

Skrevet av Peter Collett
Spilltestet med Håkon Nordheim og Martin Skullerud.

Året har nettopp blitt 1927, og denne våren er det duket for den første minnefesten etter den store herr Johnsen. Festkomiteen har trådt sammen, det testamentariske minnefondet har stilt 8.000 kroner til rådighet, og over hundre mennesker skal inviteres. Men herr Johnsens gjenferd har kanskje andre tanker, og det spørs om dere faktisk kjente ham så godt som dere trodde! Minnefesten er et rollespill for 3-6 spillere, og man trenger en terning, penn og papir.

Bruk av ingredienser (feiring, hemmelighet og vår)

Minnefesten handler om å planlegge en feiring av en avdød med mange hemmeligheter, som foregår om våren.


The Secret Body of Aldous Harding

Skrevet og illustrert av Trond Ivar Hansen

Dette er et åpent rollespill for 2 eller flere spillere, hvor gruppen sammen styrer kroppen til den New Zealandske musikeren Aldous Harding. Du trenger minst en sekssidet terning, minimum ett skriveredskap og noe å skrive på.

Bruk av ingredienser (hemmelighet)

Aldous Harding vet ikke at noen andre styrer kroppen hennes. Den eneste som har en anelse om dette er en japansk mann i 40-årene. Heldigvis er han fan av henne.


Way back stage

Skrevet og illustrert av Nicolai Krogsrud-Strøm.
Spilltestet med Karita Alexandra Tjøstelsdatter Krogsrud-Strøm.

I way back stage spiller man skuespillerne med de dårligste rollene i et teaterstykke som sitter bak scenen og deler historier når de ikke trengs på scenen. Way back stage krever ingen spilleder og alt man trenger for å spille er hver sin fyrstikkeske og god fantasi, for de beste historiene blir premiert med fyrstikker fra de andre spillerne.

Bruk av ingredienser (søke)

Spillerne gestalter mislykkede skuespillere som søker anerkjennelse fra sine kollegaer.


Vinter

Skrevet av Christopher de Vries Enger.
Takk til Marius Johnsen for tips.

Vinter er et spill om kulde, mørke og håpet om at lyset vil vende tilbake. Menneskeheten er redusert til noen få tusener, som klamrer seg til livet i et nettverk av huler under jorden. På overflaten hersker Vinter, en kraft som vår art fornærmet for lenge siden, og som har tatt sin hevn i århundrer. Du spiller en av heltene der nede, som skal delta i en kappestrid med andre helter for å avgjøre hvem som er den beste blant dere, og dermed verdig til å bli Sendebudet som skal be Vinter om tilgivelse. Du trenger 3-5 deltakere (5 er å foretrekke), noe å skrive med og på, en 8-sidig terning, og kortene som du kan klippe ut fra dette dokumentet.

Bruk av ingredienser(Feiring, vår)

Stedet spillet foregår er «Blotet», en stor feiring hvor alle de ulike fraksjonene og rikene i denne underverdenen kommer sammen for å glede seg over å ha overlevd enda litt lenger. Her er det begersvinging, handel, religiøse ritualer og mere til. Målet med spillet er å få Vinter til å sette fri «Vår», en mystisk livgivende kraft som kan tillate menneskeheten om få komme opp fra hulene sine. (På sett og vis kan også «Hemmelighet» passe (det er ukjent hva som har bragt menneskeheten hit) og likedan «Søke» (målsetning om å søke Vinters tilgivelse)).


Arvinger

Skrevet og illustrert av Nicolai Krogsrud-Strøm.
Spilltestet med Karita Alexandra Tjøstelsdatter Krogsrud-Strøm.

Pris: Nyskaperpriser.

I arvinger spiller man en forsamling intetanende mennesker som har møttes for å motta en arv. I stedet blir de forgiftet og må lete gjennom en stor eiendom for å finne motgiften. For å spille Arvinger trenger man en kortstokk og en stor haug sekssidede terninger.

Bruk av ingredienser(søke, gift)

I Arvinger blir rollene forgiftet, så gift er en sentral del av spillet. Rollene må så søke gjennom en eiendom for å finne motgiften.


Vårsøk- historier om feiring, giftermål og hemmeligheter

Skrevet av Simen Stangeland.

Vårsøk er et sosialt/mingle-spill for en større gruppe, til bruk på fest el.lign, som en «icebreaker». Det gjør at deltagerne på en lett måte blir brakt sammen og med enkle hjelpemidler som penn, papir og terninger kan skape god stemning sammen og oppleve jakten på kjærlighet og hulekos i en trygg setting.

Bruk av ingredienser(feiring, hemmelighet, søke, vår, gift)

Alle inngår i tittelen på spillet! Det foregår om våren, og er en søken etter andres hemmeligheter, med formål å bli gift. IRL kan det brukes på fest, eller man kan avrunde spillet med en bryllupsfest.


The Rule of Three

Skrevet av Trond Ivar Hansen

The supernatural beings of the Earth made an alliance called The Pyramid, but now it is in conflict. During this crisis you have a chance of stealing the three powerful Treasures of the Office from The Pyramid’s secret vault.

Bruk av ingredienser (hemmelighet, søke)

The game is open and in itself enigmatic, depicting secret operations. The search for the treasure may also be a search for wisdom.


Vårsøk

Skrevet av Michael Esperum.
Content Warning: Leteaksjon etter forsvunnet barn, potensielt implisert vold mot barn/ungdom.

Et barn eller ungdom er forsvunnet. Politiet kan ikke utelukke noe kriminelt. 2-3 spiller tar med blyant, papirark og spiller frivillige i et letekorps i et lokalsamfunn. Det handler om innsatsen, samholdet og samfunnet, og bare litt om forvilelsen og skrekken som herjer. Det er ikke et Fastaval-scenarie i grotesque-sjangeren. Det handler ikke om å finne en død kropp, men det er lov å kjenne på frykten og følelsen av svinnende håp. Våren er symbol for ungdom, og situasjonen i spillet om sommeren som ikke kommer.

Bruk av ingredienser(søke, vår)

Fri assosiasjon. Jeg kombinerte to og to til jeg plutselig ble fraktet tilbake til et helikopter på søk etter Sigrid Giskegjerde Schjetne sommeren 2012, sommeren jeg jobbet som rollespilleder for mange ungdom, inkludert noen jenter på 16 år.

Søk = leteaksjon, Vår = tidsperioden for spillet og symbolikken ved ungdom og vår.


Mistankens gift

Skrevet av Esteban Manchado Velázquez.
Spilltestet av Esteban og Ana.

Et rollespill om tilgivelse og livet for to spillere

Bruk av ingredienser(hemmelighet, gift)

Gift som «poison»: spillet handler om en person som blir forgifta. Også «hemmelighet» fordi spilleren som tar rollen som offeret ikke vet hvor sterk giften er til spillet er nesten over (rett før epilogen).


EGIL

Skrevet av Karl Otto Kristoffersen.
Illustrert av Karl Otto Kristoffersen & Christopher Rakkestad.
Layout av Christopher Rakkestad.

Priser: Andreplass årets spill, folkets favoritt og presentasjonsprisen.

EGIL er et lite spill for deg over 18 (grunnet oppfordring til grafiske skildringer), hvor du inntar stolen som Egil Skallagrimsson. Du søker å skrifte dine mørke hemmeligheter, før livet ebber ut. EGIL er en kreativ øvelse som kan praktiseres alene, eller med flere, på 10 minutter. Du trenger en stoppeklokke, musikk, et sett med rollespill-terninger, blyant og papir. Spillet er en tidseffektiv øvelse i å la terningene bygge bro til et kreativt språk, forme stemningbærende dikt under press og å trene evnen til å sette seg inn i andres sted.

Bruk av ingredienser(hemmelighet, søke)

Den kontroversielle skalden levde på 900-tallet, som beskrevet i Egils Saga. Han var stygg av utseende, kranglevoren og ærekjær. Som syvåring drepte han for første gang, da han slo i hjel en eldre gutt. På en av sine mange reiser, brakk han opp kjeven og spydde ned i halsen på en stakkars mann, som kun tilbød surmelk når Egil var tørst på mjød. Du spiller Egil som gammel mann, på SØKEN etter forsoning fra sine mørke HEMMELIGHETER. R.I.S.K.-ingrediensene setter tydelige premisser for spillet, og oppfordrer spilleren til å tre inn i det spektakulære og brutale, i Egil Skallagrimssons ånd.


Den gylne okse

Skrevet av Øivind Stengrundet.

Pris: Casual-prisen.

Et retrospektivt fortellingsspill om eventyr og skuffelse. Gjennom en serie med scener skal man rekonstruere en eventyr og fortelle hva som gikk galt. For 3-6 spillere.

Bruk av ingredienser(feiring)

Jeg har brukt det til å snu premisset på hodet. I stedet for å lage en feiring av et vellykket eventyr, skal spillerne gestalte eventyrere som vender skuffet tilbake fra et mislykket eventyr.


The secretary is missing

Skrevet av Dina Ramse.

A call just came in to the office, the Secretary is dead, and you have no idea how to operate the coffe maker nor know where that bloody file is!

Bruk av ingredienser(feiring, søke)

It’s a key ingredient of the game as the players search for their office equipment and ways to continue their day in the office without the Secretary. They forgot to celebrate the Secretary Day! Eek!


Skjult og Brutalt

Skrevet og illustrert av Kaare Berg.

Pris: Beste spill 2019.

Lyset er en skjør liten ting. Som ett vokslys i en trekkfull hall. Du er en av dem som har drukket dypt av Mørket uten å bli fortært. Du er en av dem som vokter om lysets svake flamme. Trukket mot mørket, drevet av arr setter du hvem du er på spill for noen du bare har sett i en drøm. Kan du finne tilgivelse, eller finner du bare en brutal død. Kun du kan svare på det i dette mørke fantasy rollespillet.

Bruk av ingredienser(gift)

Rollene kan bruke Mørket de kjemper mot for å utføre magi. Men dette forgifter dem, og kan i verste tilfelle gjøre dem til det de kjemper mot.

Michael Stensen Sollien

Spillskaper, musiker og hype-man for norsk rollespillmiljø. Jeg har altfor lite peiling på internett til å ha ansvar disse greiene her! Ene halvdelen av podcasten Vertshuset. Du finner meg andre steder under @michaelsollien

Vis alle innlegg av Michael Stensen Sollien →

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.