mai 22, 2024

DMDJ

Opplever du pinlige stillheter under dine spilltreff? Savner du lyden av knitringen fra leirbålet du nettopp beskrev så billedlig? Fortvil ikke. DMDJ er redningen.

DMDJ er app for iPad og iPhone som kommer med et imponerende utvalg lydkulisser og musikk til bruk i rollespill. Disse er tilgjengelig med noen få enkle trykk og er inndelt i ulike kategorier: Nature, Town, Dungeon, Battle, Special, Music og FX.

DMDJ

Hver lydkulisse har tre intesitivitetsnivåer. For eksempel kan regnvær høres ut som lett skur, høljeregn og full storm med lyn og torden. Du har i tillegg muligheten til å skifte mellom dag og natt-modus. For eksempel får skogslyden den klassiske gresshoppe-koret når du skifter til natt. Alle overganger mellom de ulike lydene krysstones elegant over i hverandre.

Musikkutvalget er veldig bra og dekker over mange sjangre. Du har episk fantasy, Sci-fi/moderne og grøssermusikk til ulike anledninger og stemninger. Disse sangene går i loop og krysstones i samme stil som lydkulissene.

FX-kategorien er en samling enkeltlyder som ikke loopes. Her finner du et utvalg monsterbrøl, ulike maniske latterkuler og visstnok lyden av et Energy Blast.

Så, hva mangler?

Du kan ikke lage dine egne favorittlyder. Da jeg prøvde å spille med app-en, måtte jeg virkelig holde tunga i munnen for å finne fram til de korrekte lydene. Når det er så mange som her, kan det bli litt klønete når du er i god gang med en kamp med kultister. Dette er for meg nesten en «deal breaker». For å gjøre vondt verre har de lagt til en terningruller hvor du faktisk kan lagre favoritt-formler. For det første trenger jeg ikke en terningruller i en lyd-app.

Som med de fleste iOS-apps kommer de sjelden helt ferdige. Det har allerede vært en stor oppdatering som la til en haug med nye lyder. I følge selskapets facebook-side kommer det en stor oppdatering snart. Jeg krysser fingrene for at jeg får det som jeg vil.

Priser på App-Store varierer fra uke til uke, men sist jeg sjekket kostet app-en 21 kr. Ingen stor investering for å finne ut om dette passer deg og din gruppe.

http://itunes.apple.com/no/app/dmdj/id500586528?l=nb&mt=8

Michael Stensen Sollien

Spillskaper, musiker og hype-man for norsk rollespillmiljø. Jeg har altfor lite peiling på internett til å ha ansvar disse greiene her! Ene halvdelen av podcasten Vertshuset. Du finner meg andre steder under @michaelsollien

Vis alle innlegg av Michael Stensen Sollien →

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.