juli 15, 2024

Konkurranse: Univers 2012 er i gang

Kaare Berg har satt i gang en annerledes konkurranse på forumet. Denne gangen er ikke regler, men spillunivers fokuset.

Velkommen til Univers 2012. En konkurranse som skal strekke de kreative spillskapingsmusklene dine i litt uvante retninger. Det er en uformell konkurranse med to premier, publikumsprisen (kanskje den mest gjeve) og kritikerprisen (kanskje den mest arrogante).

Så hva går Univers 2012 ut på?
I de fleste spillskapingskonkurranser og utfordringer jeg har vært med på så er formidlingen av spillets univers, dets miljø, eller setting om du vil, ofte relegert til noen bilder rappet på nettet, litt farge tekst og kanskje noen sjangerspesifike mekanikker. Dette er gjør deg som spillskaper urett. Det er lenge siden spilltekster skulle leses som instruksjonsmanualene til en middels partikkelakselerator.

Så derfor årets Univers utfordring.

Gitt et spesifikt spillformat, men kun muligheten til å bruke ens egne ord til å formidle hva spillet handler om på gitte steder, skal du lage et selvstendig spill med kimen til sitt eget univers.

Formalia:
Fristen er søndag om to uker, 20. Mai, klokken 23:59.

Ved å levere bidrag samtykker du til at disse gjengis av meg i denne formen, både her, andre steder på verdensveven og i trykk om det blir aktuelt.

Du eier rettighetene til å videre utvikle ditt bidrag i hvilken som helst retning du vil etter konkurransen er over. Bruker du biter av Univers 2012 motoren, så holder med at du gir kudos et sted i teksten sånn at vi sprer memen om Univers konkurransen.

Hvis du synes dette høres spennende ut, kan du lese videre på forumet.

Michael Stensen Sollien

Spillskaper, musiker og hype-man for norsk rollespillmiljø. Jeg har altfor lite peiling på internett til å ha ansvar disse greiene her! Ene halvdelen av podcasten Vertshuset. Du finner meg andre steder under @michaelsollien

Vis alle innlegg av Michael Stensen Sollien →

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.