mai 22, 2024

Enkle spill for ferien

Nå er det ferietid for veldig mange, og det betyr som oftest pause fra de faste spillingene med rollespillgruppa. Da kan det være passende å ta fram litt enklere spill som spilles ferdig på noen timer. R.I.S.K.-konkurransen har avlet fram noen virkelig gode spill for disse anledningene.

Spillet for sydenturen

Inntil vi synker av Magnus Jakobsson

Dette spillet handler om gjester ved en ferieøy som sakte men sikkert synker ned i havet. Spill dette om kvelden i ditt utvalgte ferieparadis, og du vil få en uforglemmelig opplevelse; omgivelsene vil passe utmerket. Spillet har vært nominert til ulike priser internasjonalt, og har inspirert andre spillskapere siden det kom ut i 2006. Reglene er veldig enkle, men som med de beste regler, gjør de mye med veldig få grep.

Last ned Inntil vi synker

Spillet for hytteturen

Det var ikke meg av Lasse Lundin

Det var ikke meg er et mysterierollespill hvor man spiller ut en mordsak. Spillet passer for 4-5 spillere, og man behøver bare penner, papirlapper og en bolle/hatt for spille. Spillet passer utrolig bra for kjølige kvelder på hytta, da vinden blåser og månen titter frem. Dette spillet er så enkelt å lære seg at hele familien kan delta.

Last ned Det var ikke meg

Spillet du kan spille med barna

Reisen til månen av Matthijs Holter

Noen av dere har kanskje rukket å få seg noen unger. Da kan det være kjekt å dra fram Reisen til månen. Dette er et spill som passer for barn og litt barnslige voksne. Sammen skal dere fortelle om reisen til månen, og alt det fantastiske som skjer på veien.

Last ned Reisen til månen

Spillet for danskebåten

Hvalfiskens buk av Magnus Jakobsson

I dette spillet leker man at man er slukt av en stor hval og fordriver tiden med å fortelle om sine brokete liv. Du får mye gratis stemning med lyden av bølgeskvulp, litt billig vin fra tax-free, og den gyngende følelsen av båten på havet. Et perfekt spill for en liten fest på lugaren, og et godt alternativ til å mingle med de kjipe folka på båtens nattklubb.

Om dette ikke skulle holde for å slukke rollespilltørsten i ferievarmen bør du følge med neste uke. Da kommer nok en bunke R.I.S.K.-spill til å bli tilgjengelig på nytt her på rollespill.info.

God ferie!

Om R.I.S.K.

R. I. S. K. (Rollespill.nets Intensive Spillskaper-Konkurranse) var en årlig konkurranse på rollespill.net for skapere av rollespill. Konkurransen har vært av stor verdi for det norske spillmiljøet, og har inspirert både kjente og begynnende spillskapere til å produsere mange originale spill. Pådriver for konkurransen var Michael Stensen Sollien, han har også vært arrangør av konkurransen siden første runde i 2004. Reglene har blitt endret noe fra år til år, men en gjengående regel er at deltagerne skal skrive et helt nytt spill på kun en uke. Deltagerne skal ikke ha planlagt eller skrevet noe på spillet før konkurranseuken starter.

Michael Stensen Sollien

Spillskaper, musiker og hype-man for norsk rollespillmiljø. Jeg har altfor lite peiling på internett til å ha ansvar disse greiene her! Ene halvdelen av podcasten Vertshuset. Du finner meg andre steder under @michaelsollien

Vis alle innlegg av Michael Stensen Sollien →

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.