mai 23, 2024

Alle spillene fra R.I.S.K. runde 4

Vi tar et dypdykk i arkivet. Hver uke fremover vil vi legge ut spillene fra R.I.S.K. konkurransen her på rollespill.info. Noen av spillene fra den første og andre årgangen er å finne i R.I.S.K. heftet som du kan laste ned her. R.I.S.K. gikk av stabelen første gang i 2004. Dette er alle spillene fra den fjerde utgaven i 2008.


36

skrevet av Skjalg Kreutzer

I rollespillet 36 forteller vi en historie sammen. For å fortelle denne historien trenger hver av oss 36 vanlige, seks-sidede terninger.


Beistet

av Rune Valle

Endelig var de der. Hulens hjerte. Og i midten av det var vesenet de ble godt betalt for å skulle befri de herjede landsbyene rundt fra. Et beist av et kaliber ord ikke kan beskrive tårnet foran dem. Et rollespill for 2.


Ensomhet

av Martin Bull Gudmundsen

I denne leken skal dere late som dere er gjester på en vill og morsom fest. En sånn fest som de kule drar på. Dere drikker og danser og fester og har det gøy. Men egentlig kjenner dere ikke noen av de andre! Hvordan ville det gått om noe virkelig hendte?


Furet værbitt

skrevet av Tor-André Knutsen

Furet, værbitt er et spill hvor man går inn i rollen som et medlem av en revolusjonær undergrunnsbevegelse i en dyster fremtidsvisjon av Norge.


Magnhilds utvalgte

skrevet av Lasse Lundin og Erlend S. Bruer

Et rollespill om de ulykkelige kommuneansattes jakt på frelse etter at de gav etter for fristelse i det vi kjenner som ”Terra- skandalen”.


Siste utvei

av Michael Stensen Sollien

Året er 2090. TV underholdning har omsider nådd smakelighetens bunn. Siste utvei er det mest populære programmet: Et direktesendt gladiatorshow der dødsdømte forbrytere settes opp mot hverandre med livet som innsats. Premien er full benådning.


Valgkampen

av Kaia Ingeborg Aardal

Spelet handlar om ei gruppe kandidatar som konkurrerar om å bli valgt inn i eit viktig verv, til dømes president i USA. For å nå målet må dei gjennom ei rekkje valgrundar, og kandidatar fell ut undervegs til ein står sigrande tilbake.


Appetite for Destruction

av Arvid Falch

I dette rollespillet spiller man et band og forteller historien fra dette bandets spede begynnelse frem til suksessen har tatt helt av. Samtidig skal dette være en historie om hvert medlem i bandet sin reise mot en tragisk ende, der de har forrådt seg selv og sine idealer.


Avatarenes hevn

av Arvid Falch

Et meta-spill inspirert av en merkelig epost.


Mårramøte

av Håken Lid

Skrivemaskinene knitrer, kaffetrakteren putrer og papirene blafrer. Det er mårramøte og dagens saker skal spikres.


Pr0npen0r

av Skjalg Kreutzer

Pr0npen0r er et rollespill som har som mål å fange ånden i åpne internetfora. I pr0npen0r er det om å gjøre å få Win, og unngå Fail. Man får Win ved å være genial, original og morsom, og Fail ved å være uoriginal og døll.


Tre fremtider

skrevet av Matthijs Holter

Hvor er du om (din alder) + (alder x 0,5)?


Om R.I.S.K.

R. I. S. K. (Rollespill.nets Intensive Spillskaper-Konkurranse) var en årlig konkurranse på rollespill.net for skapere av rollespill. Konkurransen har vært av stor verdi for det norske spillmiljøet, og har inspirert både kjente og begynnende spillskapere til å produsere mange originale spill. Pådriver for konkurransen var Michael Stensen Sollien, han har også vært arrangør av konkurransen siden første runde i 2004. Reglene har blitt endret noe fra år til år, men en gjengående regel er at deltagerne skal skrive et helt nytt spill på kun en uke. Deltagerne skal ikke ha planlagt eller skrevet noe på spillet før konkurranseuken starter.

Michael Stensen Sollien

Spillskaper, musiker og hype-man for norsk rollespillmiljø. Jeg har altfor lite peiling på internett til å ha ansvar disse greiene her! Ene halvdelen av podcasten Vertshuset. Du finner meg andre steder under @michaelsollien

Vis alle innlegg av Michael Stensen Sollien →

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.