april 13, 2024

Hexcon 2013

– Det beste med con er å treffe folk, forklarer Hexcon entusiast Mads Sundet. Den 15. til 17.november gikk spillfestivalen Hexcon av stabelen i Trondheim. Ifølge Hexcon-komiteen var 136 personer innom festivalen for å arrangere spill, spille eller bare se på.

Spillfestivalen Hexcon arrangeres av frivillige fra Spillklubben Hexagon. Åstedet for begivenheten var Rosenborg skole i Trondheim. Hexcon er Norges eldste spillfestival og har blitt arrangert årlig siden 1984.

Hexcon-veteran Torgrim Husvik har deltatt på Hexcon nesten 20 ganger og har fulgt utviklingen av festivalen.

-Artig å se gamle kjenninger som var med å starte Hexcon nå komme med sine barn, sier Husvik som synes at mange nye ansikter på festivalen lover godt for rekrutteringen til miljøet.

Årets tema

-Nivået på gimmick og tema er høyt i år, forklarer Husvik og viser til Hexcon-festivalens årlige tema. Årets tema for festivalen var det ”Det Fjerne Østen”.

-Tema ble valgt ut etter et par møter angående hva vi kunne få ut av de ulike temaene vi hadde skrevet ned, og hva som kunne kombineres med ulike brettspill, rollespill, kortspill og miniatyrspill. Samt hva som kunne dra inn potensielle nye mennesker i et ganske så lite miljø, forklarer Hexcon-sjef Jan Roger Hansen.

Siden år 2000 har Hexcon hatt et tema for å gi stemning og ideer. Tema gir også rammen for den årlige kostymekonkurransen.

-Det var i 2011 vi virkelig startet med å bruke temaet til å pynte og lage en atmosfære i lokalet, sier Hansen og han har allerede kastet seg over neste års muligheter.

-Siden Hexcon feirer jubileum til neste år må det virkelig settes alle kluter til. I år har mange av de store kanonene våre fått hvile mens den unge generasjonen har fått prøve seg, forklarer Hansen.

Hexcon-banketten er unik

-Banketten er noe av det som gjør Hexcon unikt, forklarer Husvik. Han trekker frem at den lune stemningen og banketten på lørdagskvelden er viktige deler av Hexcon-opplevelsen. Ingen spillpuljer går parallelt med banketten så hele festivalens fokus samles på ett sted.

43 personer deltok på årets bankett. Blant disse var det seks delegater fra Torucon og Arcon, mens delegatene fra Wartrond valgte søvn fremfor banketten.

-Banketten på Hexcon er noe for eksempel Arcon ikke har fått til, forteller Husvik som også understreker at han også er inne i miljøet rundt Arcon.

Gode opplevelser

-Absolutt svært bra, er beskrivelsen førstegangs deltaker Robin Didriksen som er ivrig etter å fortelle om gode spillopplevelser.

-Satt å spilte Game of Thrones til kl.5 i natt og har nå prøvd meg på en av tidligste modulene til D&D (Tomb of Horrors) forklarer Didriksen som også er en av delegatene fra Torucon, Trondheims fantasy- og cosplaykongress som ble arrangert i september i år. De to kongressene har invitert hverandre til å delta med stands.

– Jeg føler meg litt privilegert, sier Didriksen om det å være Torucon-delegat på Hexcon.

Avlyste spill

Både Hexconsjefen Jan Roger Hansen og veteran-deltaker Torgrim Husvik syntes det var leit at noen spill ble avlyst under festivalen, men mener det dreier seg om forhold det er vanskelig å gjøre noe med.

-9 av 10 arrangører har gode grunner til å avlyse spill, forklarer Husvik og innrømmer at han selv har vært i situasjoner hvor han måtte avlyse spill.

-Det største problemet var at det ikke var nok spillere til spillet, sier Hansen og mener at listene hvor deltakerne meldte seg til ulike spill gav en for svak pekepinn på hva spillerne faktisk ønsket å gjøre.

-Men den største oppgaven for å forbedre situasjonen er å følge spillederne tettere og være behjelpelige med å tilrettelegge for dem, utdyper Hansen på spørsmål om komiteen kunne gjort mer for å unngå at spill ble avlyst. Hansen peker også på at problemer med festivalens nettside før arrangementet skapte problemer.

Fornøyd komité

-Jeg og komiteen synes festivalen ble en fin og flott festival, forteller Hansen og skryter av både deltagere og de som har jobbet for Hexcon. Årets komité har et ønske om å gi overskuddet fra festivalen til barneavdelingen på St.Olavs hospital i form av en gave med spill, men har ennå ikke fått grønt lys for dette.

Hansen trekker også frem samarbeidet med Wartrond, en forening for NN. Wartrond spinger i likhet med Hexcon ut av miljøet rundt spillklubben Hexagon i Trondheim.

-De som har deltatt har kost seg og det er det som teller, avslutter Hansen og det er mange som ser frem til neste års Hexcon.

http://hexagonspillklubb.org/http://hexcon.hexagonspillklubb.org/http://torucon.no/http://s3.zetaboards.com/WarTrond/index/

Michael Stensen Sollien

Spillskaper, musiker og hype-man for norsk rollespillmiljø. Jeg har altfor lite peiling på internett til å ha ansvar disse greiene her! Ene halvdelen av podcasten Vertshuset. Du finner meg andre steder under @michaelsollien

Vis alle innlegg av Michael Stensen Sollien →

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.