mai 22, 2024

Den norske podcast-floraen

Nå har det virkelig eksplodert på podcast-fronten her til lands. Det var kanskje en pandemi som skulle til for å sette i gang trangen til å prate og spille rollespill på podcast. Jeg begynner å bli passelig lei av å si “actual play” når man snakker om rollespill på podcast, strømming eller video. La oss bare kalle “faktiske spill” fra nå av. OK?

Rollespillpodden

Denne faktisk spill podcasten holdes av spilleder Nichlas, og Lasse, Endre, Lars og Helene som spillere. Hittil har vi hørt dem spille Delta Green og Alien RPG. Stilen deres er løs og ledig, og det er en gjeng du blir glad i å høre på der de kjærlig erter hverandre og drar dårlig spøker, som seg hør og bør.

Lenker

Spotify , Apple Podcasts, Google Podcasts, Podbean, Facebook, Hjemmeside, Patreon


Rollespillprat

To voksne erfarne karer prater om rollespill. Høres det kjent ut? Ja, men disse gutta gjør ting på sin egen måte. Eivind og Stig prater med stort iver om sine opplevelser og erfaringer i rollespillenes forunderlige verdener.

Lenker

Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts, Soundcloud, Facebook


Grip terningen

Fangemester Oddny leder de Dei Skamlause gjennom en norskspråklig kampanje i D&D. De strømmer fra House of Nerds hver mandag.

Lenker

Twitch, Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts, Instagram


Fangemesteren

Dette er en podcast som handler om Dungeons & Dragons, mere spesifikt femte utgaven. Her geleider Oddny fra Grip terningen oss gjennom ulike spennende temaer som omhandler det første og originale rollespillet.

Lenker

Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts, Instagram


Vertshuset

Michael og Nicolai har holdt denne podcasten gående siden 2016, men i 2020 bestemte de to seg for å satse hardere på podcasten, og det kommer nå nye episoder minst annenhver uke. Temaene spenner bredt og har ikke nødvendigvis D&D som fokus. I tillegg til prat om rollespill har de «faktiske spill» serier i ulike rollespill under parolen Vertshuset spiller.

Lenker

Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts, Podbean, Facebook, Patreon


Drager og Drottner

Fra Facebook: Drager & Drottner er en podkast der vi vil skape en historie inspirert av norrøn mytologi. Handlingen kan endres av terningkast i dette improviserte eventyret. Fem karakterer skal forsøke å overleve i en verden etter Ragnarok ledet av en Spillmester.

Lenker

Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts, Facebook, Instagram


Eventyrtimen

I Eventyrtimen på Radio Nova får du bli med når fire fantasifulle folk spiller Dungeons and Dragons, og hvilke eventyr og mysterier de støter på underveis.

Lenker

Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts, Soundcloud, Facebook, Instagram


D-Pop

Fra beskrivelse online: D-pop er Radio Revolts eventyr-program! Sammen med våre helter gir vi deg en eventyrlig og magisk verden der du kan leve deg inn i rollespillets finurlige situasjoner sammen med alver, dverger troll, drager og ikke minst våre helter! Alt av karakterer, verden og opplevelser er selvprodusert, men er inspirert av den offisielle femte-utgaven av «Dungeons and Dragons».

Lenker

Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts, Radio Revolt, Instagram


Duster og Demoner

En rollespillpodcast der 4 venner og 1 bekjent begir seg ut på eventyr. Følg våre nye venner Zoly, Frost, Kåre Gunnar og Skriblina på eventyr for å redde en gudinne som har vært fanget i 700 år.

Lenker

Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts, Facebook, Soundcloud

Michael Stensen Sollien

Spillskaper, musiker og hype-man for norsk rollespillmiljø. Jeg har altfor lite peiling på internett til å ha ansvar disse greiene her! Ene halvdelen av podcasten Vertshuset. Du finner meg andre steder under @michaelsollien

Vis alle innlegg av Michael Stensen Sollien →

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.