juli 15, 2024

Alle spillene fra R.I.S.K. runde 1

Vi tar et dypdykk i arkivet. Hver uke fremover vil vi legge ut spillene fra R.I.S.K. konkurransen her på rollespill.info. Noen av spillene fra den første og andre årgangen er å finne i R.I.S.K. heftet som du kan laste ned her. R.I.S.K. gikk av stabelen første gang i 2004. Dette er alle spillene fra denne utgaven.


Clairvoyance

av Michael Stensen Sollien

Et rollespill hvor man tar rollene som klarsynte drapsetterforskere.


Pludd – en koselig invasjon

av Johannes Lande Wærness, Marie Lofstad og Marit Solum

I spillet PLUDD – en koselig invasjon tar du på deg rollen til et lite og rundt romvesen i én av seks farger. Du er en pludd, og du vil ta over verden – med rampestreker.


Legio

av Gilbert Kraag

Legio! går ut på å ta på seg en rolle, som i større eller mindre grad er forskjellig fra de ”rollene” du spiller til daglig.


Mystikk og mørke gjerninger

av Håken Lid

Mystikk og Mørke gjerninger er en lek der

du og vennene dine skal lage et hørespill for hverandre.


Moral

av Martin Bull Gudmundsen

Dette spillet handler om moral. Den ene spilleren skal være selve personen. De to andre spiller to rådgivere, en lys og en grå, som konkurrerer om rollepersonens gehør.


Necropolis

av Haakon Olav Thunestvedt

Det er trist å si det, men du er død. Hvorfor er irrelevant, men forskerne greide å skive opp hjernen og lagre personligheten og minnene dine. Dette selvet er nå bosatt i en virtuell verden kalt et Nekropolis.


Pionerene

av Håkon Skappel

I Pioner spiller man i en alternativ versjon av vår verden. Dette betyr at det på overflaten er veldig mye likt, men du kan aldri være sikker på om det faktisk er likt, eller om det bare ser likt ut.


Reisen til månen

av Matthijs Holter

Dette spillet er som et natta-eventyr. Det handler om at dere drar på besøk til månen, opplever rare ting der, og drar tilbake til jorda igjen når det er leggetid.


Teater

av Bjørn Tore Hansen

Dette er et spill for deg som alltid har drømt om å spille musikk på gaten, sette opp amatørstykker av Shakespeare og spille hovedrollen i et Ibsen-drama. Dette er spillet for oss alle.


Rester av Yumatan

av Sigmund Marius Nilssen

Spillet er satt i en middelalderverden som ble ødelagt av en grusom magisk krig. De overlevende bor i isolerte befestede byer, og ødemarken omkring dem er befolket av blodtørstige monstre og nådeløse banditter. Magi er ikke bare vanlig i denne verdenen, det er en forutsetning for overlevelse.


Om R.I.S.K.

R. I. S. K. (Rollespill.nets Intensive Spillskaper-Konkurranse) var en årlig konkurranse på rollespill.net for skapere av rollespill. Konkurransen har vært av stor verdi for det norske spillmiljøet, og har inspirert både kjente og begynnende spillskapere til å produsere mange originale spill. Pådriver for konkurransen var Michael Stensen Sollien, han har også vært arrangør av konkurransen siden første runde i 2004. Reglene har blitt endret noe fra år til år, men en gjengående regel er at deltagerne skal skrive et helt nytt spill på kun en uke. Deltagerne skal ikke ha planlagt eller skrevet noe på spillet før konkurranseuken starter.

Michael Stensen Sollien

Spillskaper, musiker og hype-man for norsk rollespillmiljø. Jeg har altfor lite peiling på internett til å ha ansvar disse greiene her! Ene halvdelen av podcasten Vertshuset. Du finner meg andre steder under @michaelsollien

Vis alle innlegg av Michael Stensen Sollien →

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.